maandag 12 januari 2009

Inca Trail en Machu Picchu!

Maatjes,

Ondertussen bevind ik me al op een duizelingwekkende hoogte van zo'n slordige 3800 meter aan de oevers van Lago Titikaka, het hoogste (commercieel) bevaarbare meer ter wereld en het op één na grootste meer van Zuid-Amerika. Dit meer vormt voor een stuk ook de natuurlijke grens tussen Peru en Bolivië.

Wat gebeurde de afgelopen week? Vooraleerst was er dus een vlucht gepland vanuit Arequipa, Peru's tweede grootste stad naar Cusco, voormalige Incahoofdstad tijdens het Incatijdperk. Die vlucht verliep via een ander stadje, Juliaca genaamd, waar we moesten landen (om mensen af te zetten en anderen op te pikken) en van daaruit verder naar Cusco gingen vliegen. De weersomstandigheden nabij Cusco waren echter enorm slecht waardoor het vliegtuig niet richting Cusco ging. Natuurlijk balen als een stekker omdat we hierdoor bijna een hele dag verloren, in plaats van zo'n half uur later te landen in Cusco dienden we onze bagage op te pikken en een bus te zoeken richting Incastad. Gelukkig konden we al snel een bus voor ons allemaal regelen en kwamen we in de late namiddag, zo'n 7 uur later dan gepland toe in Cusco.
Cusco is een schitterende stad die in 1532 veroverd werd door de Spanjaarden en dan ook heel wat Spaanse invloeden heeft naast de oorspronkelijke Incasfeer uiteraard.

Vorige woensdag vertrokken we dan eindelijk op missie richting Machu Picchu via de Inca Trail, de route die vroeger van Cusco naar Machu Picchu, dat hoogstwaarschijnlijk als enorm heilige plaats diende, liep. Uiteraard deden we niet de hele route vanuit Cusco naar M.P. te voet maar wel een stevige 49 kilometer verdeeld over 4 dagen!
Foto's gepaard met meer uitleg te vinden op volgende link:
http://www.facebook.com/album.php?aid=72465&l=c0fc3&id=638651554

Het was dus een heerlijke vierdaagse vol hoogtepunten met heerlijke landschappen, het klimmen tot een hoogte van 4200 meter, het opsnuiven van de oude Incasfeer met als absolute climax het aanschouwen van de prachtige Incaruines.

Foto's van Arequipa, Cusco en de fabelachtige Colca Canyon zijn te vinden op volgende link, helaas nog zonder commentaar, maar dit komt er binnenkort aan:
http://www.facebook.com/album.php?aid=72416&l=453a9&id=638651554

Morgen staat er een tweeedaagse op het Titikakameer op het programma waar we een aantal eilanden bezoeken (er liggen maar liefst 41 eilanden op dit meer) en de nacht doorbrengen bij een lokale familie op één van die eilanden. Op donderdag ruilen we dan dit schitterende land met zijn rijke cultuur en natuur voor Bolivië, een land van extremen, die we hopelijk zoveel mogelijk zullen waarnemen. Te beginnen met hoofdstad La Paz op 3900 meter boven zeeniveau.

Voila, de volgende update zal er waarschijnlijk een zijn uit het buurland.
Greets, Joa

Geen opmerkingen: